HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Ha szeretnéd a legjobb szkennert megvenni, és tudni akarod, hogy miket kell figyelembe venni szkenner vásárlásnál, akkor ez a bejegyzés neked kell! Itt most infokat kaphatsz az ideális szkenner sebességről, méretről, felbontásról és színmélységről.

Szkenner 1A szkenner mint tudjuk, fotót, papírt, vagy akár diát képes digitális adattá konvertálni. Érdekességnek megemlíthetjük a 3D szkennereket, amelyek nemrég jelentek meg, és a nevéből adódóan nem csak egy papírt tud beolvasni, hanem már 3D tárgyakat is! Na de most nem ez a lényeg, a hagyományos szkennerről szeretnék szót ejteni, majd a későbbiekben írhatok a 3D szkennerről is, ha szeretnétek. Először is vegyük a szkenner felbontását, amit DPI-nek nevezünk (dot per inch, magyarul inch-enként hány pixelt tud beolvasni). Minél nagyobb a szkenner DPI-je, annál jobb a minősége, ez az egyik legfontosabb tulajdonság amit szkenner vásárlásnál figyelembe kell venni. Ha szkennerünket csak szövegek beolvasására szeretnénk használni, akkor általában elegendő a 300 DPI, azonban fotók szkenneléséhez már 1200 DPI körüli érték elvárt.
Ha a szkenner méretSzkenner 2ét nézzük, akkor megállapítjuk, hogy nagyából minden szkenner egyforma nagyságú, ugyanis A/4-es lapoknál nagyobbat nem szoktunk beszkennelni. Ismert még az ún. kéziszkenner, aminek használata kissé kényelmetlen, de igen praktikus tud lenni utazásoknál.
Van a szkennernek még egy úgynevezett lapolvasási sebessége, ami akkor lehet jelentős, ha irodai munkát végzünk, vagy ha sürgős az adatbeolvasás. A mai jobb szkennerek kb. 7 másodperc alatt olvasnak be egy A/4-es lapot, de ez függ a dokumentum milyenségétől, azaz hogy kép, vagy csak szöveg van a papíron.
Végül az utolsó tulajdonság ami lényeges az a szkenner színmélysége, amely értelemszerűen a megjeleníthető színek mennyiségét mutatja. Fotó beolvasáshoz ajánlott a 32 bites szkenner, így tudja a szkenner tökéletes mását adni az eredeti fotónak. Otthoni, vagy irodai használatra, szöveges dokumentumok esetén elég a 24 bites változat.

Remélem sikerült nagyából körülírnom a szkennerek fő tulajdonságait, jellemzőit, ezekből az adatokból kiindulva könnyen ki tudod választani, hogy milyen szkennert is akarsz vásárolni, és olcsóbban megúszhatod :)

Kellemes Válogatást!

Címkék: hardver informatika ötlet szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr841608654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása