HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Ez a bejegyzés azoknak készül, akiknek fogalma sincs, a honlapkészítés menetéről. Nem a legbonyolultabb dolog, eleinte én se tudtam elképzelni, hogy miként is megy ez, ezért most megpróbálom nektek demonstrálni röviden és érthetően, hogy hogyan is megy ez :)

TárhelyA honlapkészítés két fajta weboldalt eredményezhet: statikus, vagy dinamikus weboldal. Az utóbbi kissé bonyolultabb, még én is csak most tanulom, hogy valójában hogy is működik az egész. A statkius honlapok készítése úgynevezett HTML kód írásával történik leginkább napjainkba, ez a legelterjedtebb. De mielőtt belefognánk a szerkesztésbe, gondolkozz el azon, hogy milyen weboldalt akarsz hozzá csinálni, milyen tartalom lesz rajta, és terverzd meg hogyan fog kinézni. A designtervet, leggyakrabban Photoshop-ba szokták elkészíteni, és ez alapján végzik el a honlapkészítést ami több napot is igénybe vehet az oldal nagysága, és a tartalom mennyiségét figyelembe véve. Ha ezek megvannak regisztálnod kell egy szerverre az oldalad, ahol majd kapsz tárhelyet is az oldalad mellé (ide töltöd majd fel a képeket, és magukat az aloldalakat is). A tárhely általában 500 MB szokott lenni, de ez függ attól, ki mennyit fizet érte. Ha megvan a szerver és a tárhely, akkor jöhet a honlapkészítés, majd ha végeztél, feltöltheted az oldalad a szerverre, és jöhetnek is a friss látogatók az oldaladra.

Ha érdekel, hogyan tudnál egy statikus oldalt összedobni, azaz hogyan tanuld meg a HTML kódot használni, akkor itt egy link a W3Schools oldalára, ahol mindent megtudhatsz a HTML-ről. Ha nem tudsz angolul az para, keresned kell más oktatóoldalakat az interneten, vagy venned kell egy könyvet, ami erről szól (tervezek a jövőben HTML és CSS oktatást a blogomba, de ez még 1-2 hónappal odébb van).

Címkék: oktatás informatika tárhely honlapkészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr941648988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása