HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Folytatom az utazással foglalkozó bejegyzéseimet, a következő ország ahova szívesen utazna el az ember, az Olaszország. Szeretnéd tudni, miért érdemes Olaszországba utazni? Tudd meg most!

Olaszország híressége a reneszánsz örökségekből, az egykori Római birodalom híres történetéből, fantasztikus gasztronómiájából és csodás szigetvillágából ered. Ha autóval szeretnél ide utazni, akkor Ausztrián át juthatsz el ide, busszal pedig Bolognán keresztül Rómába, vagy Milánóba, vonattal Velencébe kerülhetsz rögtön közvetlen járattal. Ha repülőgéppel tartod előnyösnek az utazást, akkor menetrend szerint repülhetsz Rómába, vagy Milánóba. Mikor érdemes az ide való utazás? Olaszországba szinte bármikor utazhat az ember, az időjárás mindig kedvező, egyedül az Augusztust nem ajánlanám, ugyanis ekkor van Olaszországban iskolai szünet, és ilyenkor indul el a legtöbb olasz família szabadságra. Az északi területeken meleg (néha esős) a nyár, délen száraz, a középső területeken pedig magas a páratartalom. Ha az utazásnál nem az autó mellett döntöttünk, akkor a helyi közlekedés legpraktikusabb és legkényelmesebb módja a vonattal történő utazás. Ha már Olaszország híres a gasztonómiájáról, akkor említsünk meg még egy okot, hogy miért érdemes az ide való utazás! Olaszország leghíresebb ételei közé tartozik a campaniai pizza, a lombardi sajtok és a szardíniai porcheddu (sült malac). Az espresso, az a bizonyos rövid erős kávé is szintén az olaszok erőssége, de ha inkább alkohol fogyasztásán törjük a fejünket akkor válasszuk a híres ’Chianti’ toscanai bor, amely Európaszerte ismert. Desszertek terén az olaszok fagyijait kedvelik a legjobban az úgynevezett Gelato-t.

Főbb nevezetességek: kezdjük akkor Velencével, a bejegyzés eme részlege azoknak szól, akik szeretik az izgalmas városlátogatásokat. Ha az utazásod Velence felé irányul, akkor nevezetességekben bőven lesz részed. A város központjához tartozik a Szent Márk tér, és itt található a város legtöbb nevezetessége. Ide tartozik a Doge palota, a sóhajok hídja, az Óratorony és az Aranybazilika. Szerintem mindegyiket érdemes meglátogatni, ha már Velencében tartózkodsz. A következő híresebb város Firenze, amit a reneszánsz bölcsőjének is szoktak emlegetni. Azoknak érdemes ide látogatni, akik Olaszország művészeti emlékeire kíváncsiak leginkább, például az Uffizi Képtár, melyben jelentős olasz festők remekművei találhatóak. Firenzének van egy másik híres múzeuma is, amely a Pitti palotában található. Olaszország fővárosát említvén Rómának is vannak nevezetességei, főleg az ókori emlékek. Ha az utazás Olaszország fővárosába irányul, akkor érdemes meglátogatni eme nevezetességeket, emlékműveket: Forum Romanum, Colosseum, Circus Maximus,  és a Capitolium. Ha Rómától délre történik az utazás, akkor ismét találhatunk látványosabbnál látványosabb nevezetességeket, például Nápolyban. A Nápoly közelében lévő Vezúv vulkán rengeteg túristát vonz magához, többek között Pompei városának romjai miatt. Ha kiváncsiak vagytok a Vezúvra, akkor egészen a kráterig engedélyezett a felgyaloglás. Ezután jön Olaszország szigete, Szicília, melyet a maffia szigetének is szoktak nevezni az ottaniak. Nem kell megijedni persze, ugyanis ez a sziget fejlett közbiztonsággal rendelkezik ma már, és itt található a máig ki nem aludt Etna vulkán. A közeli kis szigetvárosok, mint Palermo is rendelkeznek gyönyörű látványosságokkal.

Remélem sikerült bemutatnom nagyából Olaszországot, tudom hogy sok-sok és még annál is több nevezetességet kihagytam, de annyit tudtam írni, amennyit az időm engedett :) egy biztos: az Olaszországi utazás mindig kitűnő felüdülést nyújt az utazóknak!

Kellemes Utazást! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr761666443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása