HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Ebben a fejezetben megtudjuk, hogy mik a póker kellékei, hogyan zajlik le egy menet benne, milyen értékeket kaphatnak lapjaink, és egyéb érdekességeket. Ha valamennyire konyítassz a pókerhez ne ijedj meg, hogy csak a legalapabb dolgokat fogom csak elmagyarázni, a későbbiekben a taktikákról is fogok mesélni, de szeretném azokat is beavatni eme nagyszerű szerencsejátékba, akik még soha nem játszottak pókert.

Kellékek: értelemszerűen szükségünk lesz minimum egy pakli francia kártyára, azonban célszerű kettőt venni, hogy a játék mozgásban lehessen (erről a későbbiekben még beszélünk). Rengeteg tárgyat használhatunk tétnek, érméktől kezdve bármit, azonban a játék élményét nagyban fokozza, ha valódi zsetont használunk, és megéri, hisz nem is olyan drága. Ha a játékosokat rá tudjuk venni, hogy valamennyi minimális pénzt tegyenek be a kasszába, legyen az mondjuk 1000 forint, akkor szintén izgalmasabbá válhat a játék egy otthoni pókerpartinál.
Menete: a pakli megkeverése után mindenki kap két lapot, amit a sajátjának tudhat az adott menetre. A játékosok emelhetnek, Check-elhetnek (azaz nem tesznek tétet), vagy bedobhatják a lapjaikat, ha valaki már emelt tétet, és nem éri meg neki bennmaradni. Ezt a kört nevezzük Pre Flop-nak. Az első körnek van két úgynevezett Blind-ja azaz vakja, akiknek kötelező az alaptétet megadni, ami változhat a játék időtartamától függően. Ha mindenki sorra került, azaz beadták az alaptétet, vagy eldobták lapjaikat, akkor jön az osztó. Egy lapot kell félretennie (ez az ún. Burn Card), és 3-at kell felfordítania a pakliból. Ezt a három lapot nevezzük a Flop-nak. Ez a három lap minden játékosra vonatkozik, tehát ha valakinek a kezében van egy ász, és a Flop-ban is van egy ász, akkor az vehető egy ász párnak, ami igencsak jó lap. Ebben a körben is ugyanúgy adhatóak téteket, és ugyanúgy bedobhatja a játékos a lapjait. Ezentúl van még egy Turn (4. lap) és egy River (5. lap), amelyek szintén egy-egy kört jelentenek egy meneten belül, tehát itt is lehet emelni a téteket, vagy bedobni a lapokat. Ebből áll nagyából egy menet, amelyről részletesebben is mesélek majd természetesen.
Rangok: növekvő sorrendben --> Magas Lap (ha nincs semmilyen érték a kezedbe, se neked se az ellenfele(i)dnek, akkor ez dönt, akinek a legnagyobb értékű lap van a kezében) ; Pár (két megegyező lap, pl két 8-as) ; Két Pár (két különböző pár, pl. két 7-es és két Bubi) ; Drill (3 megegyező lap, pl. 3 Ász) ; Sor (öt sorba lévő érték, pl. 8-9-10-J-Q) ; Flush (5 azonos "mintájú" lap, ezt én színnek fogom nevezni a jövőben, ne tévesszen meg hogy csak két szín van, mert valójában négy minta van) ; Full House (egy pár és egy drill, pl. 4-4-K-K-K) ; Póker (4 megegyező lap, pl. négy Dáma) ; Royal Flush (10-J-Q-K-A egy színből, ez a legerősebb rang a pókerban).

Nagyából ennyi lenne ez a fejezet, remélem sikerült elmagyaráznom érthetően a póker alapszabályait, ha valamit nem értessz, vagy valami hiba van a bejegyzésben, írd meg kommentben, és javítom a hibát egy napon belül, vagy választ adok kérdésedre.

Eredményes tanulást! :)

Címkék: szórakozás tanfolyam póker szerencsejáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr571646904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása