HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Ha belegondolunk olvasók, ez az egyik legrégebbi sport, amely körülbelül az emberiséggel egyidős, már az ősemberek is valamennyire tudtak úszni, ha még rúg-kapálás volt is. Az első medence létrejötte segítette abban az embereket, hogy az úszáshoz kedvet kapjanak, és az idő során kiderült, hogy nem csak jó szórakozás az úszás hanem egészséges is!

Medence uszodábanAz úszás tartozik a legegészségesebb sportok közé, hisz megmozgatja a test összes izmát, és ez az egyik legjobb módja az állóképesség fejlesztésének (vetekszik a rendszeres futással). Akik fogyni szeretnének azoknak javaslom, hogy váljanak "medence mániássá", ha nem lusták, ugyanis 1 óra úszással minimum 600 kalóriát égethetsz el a víz ellenállása végett. A rendszeres úszás idővel növelni fogja az úszó izmainak rugalmasságát, különösen a térd a váll és a csípő tájékán. Aki gyakori hát- és derékfájásokban szenved, azoknak különösen ajánlom a rendszer úszást, ugyanis helyre állítja a gerincben a csigolyákat (a hátfájást 90% a csigolyák rossz helyezkedése váltja ki). Az úszás kitűnően alkalmas azoknak a felnőtteknek, akik stresszes életet élnek, és a lelki béke a legnagyobb vágyuk.
Az úszás talán az egyetlen olyan sport, amely segít javítani a légzésszabályozáson, és növeli a tüdő kapacitását, azaz mélyebbeket tudunk lélegezni. A szívnek is nagyon jót tehet eme sport rendszeres végzése, javítja a vérkeringést.
Ötlet úszáshoz: ha a legjobb hatásfokot akarod elérni az úszással, akkor próbálj 20 percig folyamatosan úszni, megállás nélkül. Szeretnéd tudni melyik úszástípus mire jó? Most megtudhatod...

Gyorsúszás: fenékre, vállakra, és a belsőszervekre van jó hatással.
Mellúszás: főleg a fenék, a térdinak, és a végtagok terén látható eredmények lesznek.
Hátúszás: ez az úszástípus a legelőnyösebb ha kockás hasat szeretnénk :)
Pillangó: jó hatással van a vállakra, a hátra (tökéletes hátfájás ellen), és a belső szervekre.

Igyekezzünk tartózkodni a klórral fertőtlenített medence fogalmától is, amely különösen az asztmásoknak lehet ártalmas. A legjobb ha a medence kertünkben van, és nyáron sokat lubickolunk benne :) ma már egy medence nem a legdrágább dolgok közé tartozik...

Kellemes Pancsolást!

Címkék: egészség úszás ötlet uszoda hobbi medence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr161751502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása