Gondolom hiányoltatok már egy ilyen bejegyzést, ami receptet adhat Karácsonyi desszertekhez. Az utolsó napokban szentestéig igyekszem majd minél több sütireceptet és egyéb desszertek receptjét megosztani veletek, íme az első recept: az Aranygaluska!
Én speciál nagyon szeretem az aranygaluskát és nem hinném, hogy ezzel egyedül vagyok, hiszen rendkívül ínycsiklandozó desszertről van szó :)
Hozzávalók: 1 kg liszt, 15 dkg porcukor, 1 dkg só, 8 tojássárgája, 3 dl olaj, 1 db citromhéja (ez adja majd az aranygaluska aromáját, fontos, hogy ne legyen túl erős a citrom, mert az elronthatja az aranygaluska mennyei ízvilágát!), 1 csomag vaniliás cukor, 1 csomag élesztő és végül 4 dl tej.
Elkészítés: az első dolog amit tennünk kell, hogy az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a 3 dl olajat a végén adjuk hozzá lassan csurgatva, ezzel fogjuk elérni, hogy lágy puha tésztát kaphassunk. A kelesztés körülbelül 1,5-2 óráig tart, aztán olajos kanállal a tepsibe szaggatjuk. A tetejét őrült dióval kell megszórni, majd vanillia öntettel tálaljuk.
Kellemes főzöcskézést! :)