HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Sajnálom a késlekedést, de meg kellett szerkesztenem ezt a bizonyos táblázatot, ami a kezdőlapok rangját mutatja be, és ehhez kapcsolódik egy másik táblázat, amely a Pre-Flop teendőit mutatja be, hogy mikor mit érdemes csinálni. Dobni? Megadni a tétet? Emelni? Most megtudhatod...

Különböző helyzetek adódnak a pókerban, azon esetekben, hogy hányadikak vagyunk a sorban, és hogy vakok vagyunk e avagy sem. itt egy táblázat, hogy melyik rangnál mi a teendő, akkor amikor még nem tudjuk, mi lesz a flop-ban (az első táblázat sima poziciót mutat, a második azt ha vakok vagyunk:

-  Kezdő pozició  Közép pozició Végső pozició
Kassza nyitás  A, B vagy C  A, B, C vagy D  A, B, C, D vagy E
Ráemelés  B  B  (JJ, TT) vagy C
Emelésre ráemelés  A  A + (QQ, KK)  A or (QQ, KK)

 

 -  Kezdő nyitás ellen  Közép nyitás ellen  Végső nyitás ellen
 Emelés  A  A vagy B  A, B vagy C
 Megadás  B vagy C  C vagy D  D vagy E

 

Ez így elsőre valószínűleg kínainak tűnhet de elmagyarázom a lényegét. Itt a bal oldalon láthatsz egy táblázatot, amit tegnap csináltam meg Photoshop-ban, ugyanis erre a képre szükséged lesz a jövőben, mentsd le a gépedre, vagy másold le egy papírra, csak az a lényeg, hogy vésd a fejedbe, mert ez alapozza majd a pókertudásodat! Ez a kép a póker Pre-Flop stratégijának az alapja. Amilyen lapokat itt a képen, látsz, azokkal érdemes beszállni egy menetbe, feltéve, ha figyelembe vesszük a felső két táblázatot. Az "A" az a rank, amivel mindig beszállnak, és gyakran vak All In-t is mondanak, ugyanis szinte biztos ezekkel a lapokkal a nyerés. Az "s" betű azt jelzi, hogy a két lap hasonló színnel rendelkezik, a T pedig 10-et akar jelenteni, csak a 10 nem fért volna már ki egy cellába.
Nos vágjunk is bele a lecsóba: általában az a jó, ha minél később kerülsz sorra egy körben. Feltehednéd a kérdést, hogy miért? Azért, mert mire rád kerül a sor, nagyából kiderítheted, hogy kinek milyen értékű, vagy rank-ú lap lehet a kezében. Ha végső pozicióban, vagy, és senki nem nyitott kasszát (több játékos pókernél ez igen ritka sőt...), akkor neked akár egy E rankú lapra, például egy 2-es párra is kasszát kell nyitnod. Ha még nem mondtam volna, akkor fontos megemlíteni, hogy a pókerhez szükséges némi aggresszivitás, amivel megijesztheted ellenfeleidet, ezért ha valóban jó lapod van, és valaki emel, akkor arra nyugodtan emelj rá a Pre-Flop szakaszban.
Nézzük a felső táblázatokat, hogy valójában mire is jók azok. A kassza nyitást már nagyából elmagyaráztam, most nézzük a többit. Milyen lapokra érdemes ráemelni? Akármelyik pozícióba vagy, egy B rankú lappal mindig rá kell emelni egy kassza nyitásra, ugyanis ha megfigyeled a kék hátterű táblázatom, akkor láthatod, hogy a B rank szinte csak párokat foglal magába, tehát olyan lapokat amiknek van értéke, de az Ász Király párosítás se a legrosszabb, simán nyerhető egy kör vele. Ha senki nem emel rá a kassza nyitásra, és te végső pozicióba vagy, akkor akár egy C típusú lappal ráemelhetsz a kezeidben, mert akkor láthatod, hogy az előtted lévőknek nem lehet túl jó lapja. És végül az érdekes része a dolognak, ki emelhet rá erre az emelésre? Kizárólag annak javaslom, akinek A rank-ú lapja van, de végső esetben egy Dáma, vagy egy Király párra,amik szintén nyerő lapnak bizonyulhatnak. A vakos táblázatot ezek után szerintem nem muszáj elmagyaráznom, mert elég érthető az előbbiek alapján, csupán akkor kell igazán figyelembe venni ha a vakok már nagyobbak a kezdő értéknél, más esetben alkalmazkodjunk a táblázatban leírtakhoz.

Gyakori hibák amelyekbe kezdők beleeshetnek: biztos azt gondolhatod, hogy könnyen kiismerhetőek vagyunk ezen táblázatok alapján, azon tényleg fontos ezekhez igazodni. Rengeteg olyan játékosról hallottam, aki egy Ász Kilencre megadott egy nagy emelést a pre-Flop szakaszban, mert annyira beleszerelmesednek az Ász-ba hogy bele se gondolnak mi lehet az ellenfél kezébe. Rengetegen szeretnek blöffölni is, de óvatosnak kell lenni, mert egy rossz blöffel, elronthatjuk a játékunkat egy kör alatt, és rengeteg pénzt/zsetont bukhatunk. Milyen blöff alkalmas a Pre Flop-nál? Van ugye ez a jó kis táblázatunk, amik a kártyák rank-jait mutatja. Tegyük fel, hogy van nekünk egy Dáma párunk, de mi nem szeretnénk, rögtön rá sokat emelni. Egy kisebb emelésre azt hinné az ellenfél, hogy mondjuk egy E, vagy D típusú lapunk van maximum, azonban mi tudjuk csak, hogy egy Dáma pár esetében, nekünk B típusú lapunk van :)) mindenki megadja a tétet, vagy emel akinek kicsit is jó lapja van, majd ezután te újra ráemelhetsz, és valójában kiderül, hogy tényleg jó lapod van, de ekkor az ellenfeleknek már késő lesz, akik már beadták a zsetonokat :)

Nagyából ennyi lenne a Pre Flop stratégia, az egész levezethető a 3 táblázat alapján. Összefoglalva: légy aggresszív ha valóban jó lapod van, blöffölj, de csak ritkán, és ne legyél túl vakmerő. Nem túl nagy baj, ha néha eltérsz a táblázatoktól, de érdemes alkalmazkodni hozzájuk, és ezt majd a gyakorlatban Te is észre fogod venni! A következő póker leckét még a hétvégén megírom valószínűleg, addig meg tanulmányozgassátok a Pre Flop stratégiát, ugyanis ez az egyik legjelentősebb szakasza a játéknak, ahol csőbe lehet húzni ellenfeleinket :)

Kellemes játékot!

Címkék: szórakozás póker ötlet szerencsejáték

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr71655606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentdante 2010.01.10. 00:35:02

Jól nyomod, van mit olvasni!
Csak így tovább!
süti beállítások módosítása