HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

A derékfájásnak számtalan oka lehet, rossz pozició alvás közben, egy kényelmetlen matrac, túl sokat ülünk a gép előtt, rossz testtartás, és még sorolhatnám. Rengeteg módszer, illetve ötlet van arra, hogy hogyan előzzük meg a nem kívánatos derékfájást. Íme néhány:

Kókusz matracBiztos már sokan hallottátok azt az ötletet, hogy derékfájás ellen érdemes kemény padlón, parkettán aludni, mert az helyrerakja a gerincoszlopot, nem úgy mint a matracok, amelyek többsége felveszi a rajta fekvő személy alakját, és ezzel kellemetlen helyzetet biztosítanak a gerincnek és a deréknak egyaránt. Ez az ötlet azonban nem mindenkinél válik be, akinek kicsit érzékenyebb a gerince, azoknál porckorong sérülést is okozhat, ami csak rontja a helyzetet. A jó ötlet, és a megoldás egyben egy új matrac vásárlása lehet, amely felveszi az alakod, de mégis csak annyira, hogy az ne legyen káros a gerincre nézve, ilyen például egy hideghab matrac, vagy más keményebb matracok. Nem csak a matrac típusa és kora számít, hanem az is, hogy milyen testhelyzetben alszunk rajta, derékfájás ellen érdemes hanyatt feküdni, bármennyire is hozzá vagyunk szokva, hogy oldalt fekszünk mielőtt elaludnánk.

Szép medenceEgy másik megoldás a hát-, és derékfájásra a gyógytornás gyakorlatok elvégzése, amely annyira sokoldalú, hogy külön választhattok, hogy milyeneket szeretnétek végezni. Én leginkább az úszást preferálom a gyakorlatok közül, heti két alkalom felér bármilyen gyógytorna gyakorlattal. Egy jó medence is szuper ötlet lehet, ahelyett, hogy uszodába járj, hisz közeleg a nyár, itt az április, ideje egy szép medence beszerelése az otthonodba :)...de lényeg a lényeg, a derékfájás megelőzésére a két legjobb módszer az úszás, és egy keményebb matrac (mellesleg a masszőrök többsége külön erre a problémára specializálódott, hogy a derékfájást megszüntesse, de a masszázs a hát- és derékfájást csak ideiglenesen szünteti meg).

Címkék: egészség úszás medence matrac derékfájás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr291886393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása