Sokan panaszkodtatok, hogy még semmi alkoholos ötletes cikket még nem írtam a Blogomba, így csak a Ti kedvetekért leírom nektek a gyümölcs pálinka készítésének folyamatát, remélem tetszeni fog, és hasznosnak bizonyul számotokra, annak ellenére, hogy kicsit rövid!
A gyümölcs pálinka hagyományosan kevert gyümölcsből készül. Az idénynek megfelelő gyümölcsöket egy hordóba gyűjtük, és addig rakjuk a következő idényi gyümölcsöket hozzá, amíg a hordónk meg nem telik. A legjobb az, ha évente sikerül minimum 1-2 hordóval összegyűjteni (körülbelül 200 liter), majd miután kellően megerjedtek a gyümölcsök, lassú tüzelés mellett főzzük ki a pálinkát. Ez a főzés viszonylag hosszú és unalmas, azonban ha pálinka főzésre jó társaságot tudunk összeszedni, akkor hamar elröppen ez a pár óra. Sose lehet igazából pontosan megállapítani, hogy a gyümölcs pálinka mikor készül el igazán, ez valójában tapasztalat kérdése, ami az évek során alakul ki.