HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Rühellem mikor sor kerül arra a bizonyos nagytakarításra, amit egy évbe általában 2-szer el KÉNE végezni. Minden egyes nagytakarítás után megfogadom, hogy mostantól rend lesz az összes szekrénybe, nem fogok csak úgy hébe-hóba bedobálgatni mindent, amiről hirtelen nem tudom, hogy hova való. Aztán valahogy minden alkalommal sikerül megszegnem ezt az ígéretet.

Első lépés a nagytakarítás során mindig a szekrények belsejének rendbe rakása. Ez különösen a nappaliba okoz problémát, ahol mindenféle iratokat tárolok, meg ahol CD-k, DVD-k vannak, na az egy külön kihívás. Nagyon vegyes az ízlésem, és pár hónap alatt áttekinthetetlenné válik az a polc, ahol a kedvenc CD-im vannak. És még sorolhatnám, de ezek csak a polcok... van egy vitrin is a nappaliba, ahol a kedvenc makettjeim vannak, annak meg tiszta por a belseje, meg lehet fulladni mikor ki kell tisztítani. Szóval most megint eljött az idő, itt a hétvége, kezdődhet a nagytakarítás.

Címkék: nagytakarítás vitrin

Szólj hozzá!

Nagyon sokan szeretnének gyönyörű, üdezöld, sűrű füvet a kertjükbe, de természetes úton ez nagyon nagy melót igényel. Még a profi automata öntözőrendszerek se segítenek olykor, főleg ha nagyobb területről van szó. Egy gyors megoldás lehet viszont a gyepszőnyeg, amellyel könnyen és hamar válhat lenyűgözővé a ház környéke.

Gyepszőnyeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyepszőnyeg nem kevesebb, mint két hét alatt teljesen legyökeresedik, ha a lakó rendesen gondozza, családi házak esetén igen elterjedt a füvesítés ezen fajtája.

Címkék: kert gyepszőnyeg

Szólj hozzá!

Mindenki utálja a fogszabályozást, főleg a fiatalok. Amikor megkapod a fogszabályzót (feltéve, hogy rögzítettről van szó, és nem éjszakairól) minden tini, vagy gyerek fejében megfordul, hogy itt a világ vége, nem lehet csajozni, se pasizni, és mindenki csúfolni fog. Teljesen megfeledkeznek róla, hogy utána szép fogsoruk lesz, amit többen megirigyelnek majd, de ezt mintha meg se hallanák, a fogszabályozás csupán rémálom nekik.

Címkék: fogszabályozás

1 komment

Elég pocsék idő van az utóbbi napokba, sokan valószínűleg mégis úgy érzik, hogy már itt az ideje egy kis nyaralásnak, kell egy kis pihenő a sok-sok munka után. Ilyen rossz időbe érdemesebb olyan szállodákat keresni, amelyeknek kitűnő wellness hétvégi ajánlatai vannak!

Wellness hétvégék szauna

A wellness az, ami a leginkább ki tudja kapcsolni az embert, és a stressz is wellness hétvégék segítségével oldódik a legkönnyebben, legyen szó bármilyen idegeskedésről. A különböző szállodák rengeteg masszázstípust ajánlanak fel, számos medencetípus közül lehet választani, a pezsgőfürdők fantasztikus élményt nyújtanak, és a szauna... nem is kell asszem tovább regélnem ezekről a csodákról :)

Ha úgy érzed, hogy tele van a fejed a munkával, akkor irány wellness hétvégékre!

Címkék: wellness wellness hétvégék

Szólj hozzá!

Amikor ilyen erősen süt a nap, mint az utóbbi két hétben, az emberek azt szokták mondani, hogy fúú milyen jó idő van! Az a poén, hogy miközben ezt kimondják a saját izzadtságukban fürdenek, és szenvednek. Akármennyire is utálja mindenki a klíma berendezéseket, lénytelenek vagyunk beszerezni egyet, ha nem akarunk minden órában hűsölni a zuhany alatt, ami kb 5 percig hat.

Klíma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel klíma szezon van, ezért a különböző webáruházak jobb és jobb klíma akciókkal versengenek egymással, ezért érdemes átnézni többet is, hogy hol lehet a legolcsóbban minőségi klímát beszerezni.

Címkék: nyár klíma hőség

Szólj hozzá!

A felmelegített test jótékSzaunaony hatással van szervezetünkre, a vérkeringés jobb lesz, fokozódik a vérellátás, megnagyobbodik a szervezet salakmentesítése, azaz az izzadás. Ezentúl a magas hőmérséklet mozgósítja a fehérvérsejteket, és egyre jobban mutatja a tapasztalat, hogy a reumát is gyógyítja! A rövidebb betegségek kezelésére is jó, például egy megfázás időtartamát rendkívül csökkenti, valamint fejfájást is általában el tudja mulasztani. A szauna típusok közül a finn szauna a legérdekesebb, és legelterjedtebb, ugyanis a páratartalma rendkívül alacsony, körülbelül 10% és a szaunán belüli hőmérséklet akár megütheti a 100 Celsius-fokot is! Mióta szauna van a világon, azóta változatlanul a finn szauna a Number 1., és valószínűleg mindig is ez a szauna lesz a legelterjedtebb, amíg ki nem találnak valami nagyon újat. A finn szaunának azonban több változata is van, ilyen például a bioszauna. A bioszauna hőmérséklete 60 és 80 Celsius-fok között mozog, ebben a szaunában ha valóban el akarunk lazulni, akkor 20-40 perces pihenőket kell közbeiktatni.

Mind amellett, hogy a szaunázás kényelmes és egészséges, fontos, hogy utána sok-sok vizet, vagy gyógyteát igyunk, mert míg a szauna helységében tartózkodunk rengeteg folyadékot vesztünk és ezt pótolni kell! A rendszeres szaunalátogatás, segít az erek edzésében, azaz javítja az érrendszert!

Kellmes szaunázást! :)

Címkék: egészség szív szauna

Szólj hozzá!

A nappali otthonunk központja, ebben a helységben tartózkodnak vendégeink a legtöbbet, ezért nagyon fontos a megfelelő kialakítás. Talán a legnagyobb részét a bútorok képezik az előbb állítottaknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes olyan nappali bútort választani, amely illeszkedik a helység színvilágához, azaz a parkettához, és a falak színéhez. Rengeteg különböző nappali bútor stílus ismeretes, érdemes nagyobb kereskedésekben is körülnézni, ahol nagyobb választék tárul a szemünk elé. Rengeteg ötletesen egybeépített szekrényeket találunk valószínűleg, és figyeljünk oda, hogy ha fa bútorokat vásárlunk, akkor minden nappali bútor azonos fatípusból legyen!

Természetesen a takarítás se merüljön feledésbe, ha vendégeket várunk, egy csillogó-villogó nappali lenyűgöző látványt tud nyújtani.

Címkék: takarítás nappali bútor

Szólj hozzá!

A makett készítés egy olyan hobbi, amihez hihetetlenül nagy kreativitásra van szükség, ha profi szintű maketteket akarunk kreálni. Amit általános iskolában csináltunk technika órán, az semmiség volt ahhoz képest, amiket a profik csinálnak, viszont egy átlagos technika órán kiderül, hogy valójában ki igazán kreatív, és kinek van elég jó kézügyessége ahhoz, hogy rengeteg gyakorlással elsajátítsa a makett készítés tudományát.

Repülőgép makettek

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos vannak olyan emberek, akik örök gyakorlással se fognak majd tudni haladó szinten maketteket készíteni kreativitás hiányában, ez talán olyan, mint a rajzolás, ott is vannak reménytelen esetek.

Címkék: makett kreativitás

Szólj hozzá!

Itt a nyár, bár elég pocsék idő van, mégis közeleg az az idő, amikor egyre többen vesznek ki szabit. Nagyon rossz úgy dolgozni, hogy megsülsz a melegben, és látod, hogy milyen szép idő van kinn. Amikor már nehezen bírod a melót, vegyél ki csütörtök-péntekre szabit, és keresgélj wellness hétvégék után, hogy hova szeretnél menni. Rengeteg ilyen wellness-kereső portál van már, de ilyenkor nyáron egyértelműen a Balaton környékén érdemes kutatni olcsóbb, mégis jó szállásokat :)

Címkék: wellness hétvégék

Szólj hozzá!

Itt a június, és gyakorlatilag ahogy kezdetét vette a nyár meg lettünk szórva rengeteg zivatarral, néhol még jégesővel is. Tegnap Csepelen valami iszonyatos nagy jégeső volt, a kocsik a parkolóban össze-vissza riasztó berendezések úgy visítottak bennük, hogy az emberek idegei köteleken táncoltak már. A jégeső, mint tudjuk többnyire hatalmas jégkárokat okoz, ilyenkor érdemes külön jégkár javítással foglalkozó cégekhez fordulni, akik hamar tudják orvosolni a problémát.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: jégeső jégkár

Szólj hozzá!

Sokak találkoztak már ezzel a pszichodráma szóval még se tudják mi is az valójában, ezért gondoltam indítok egy bejegyzést, hogy felfedjem mi is valójában a pszichodráma.

 

 

 

 

 

 

 A pszichodráma nem más, mint egy egyszerű lehetőség arra, hogy elmélyítsük önismeretünket, és javítsunk hibáinkon és személyiségünkön. Minden alkalommal egy kisebb csoport ül össze, így alakulhat ki egy barátibb, bizalmasabb légkör. Egy összeülés alkalmával különböző játékokat játszanak a tagok, legyen szó például egy bizalmi játékról, amikor egy másik személyre kell hagyatkoznod, vagy bármiről... az esetek többségében igen szoros barátságok alakulnak ki a pszichodráma ülései alatt. De nem is akarom lelőni a poént, hihetetlen élmény lehet részt venni egy ilyen személyiségjavító tréningen, ahol gyakorlatilag könnyen megszabadulhatsz bármilyen stressztől :)

Címkék: pszichodráma

Szólj hozzá!

A hajhosszabbítás nagyon nagy divat a nők, és a tinilányok körében egyaránt. Számos típusa létezik a mesterséges hajhosszabbításnak, és ezt a módszert azért is veszik rengetegen igénybe, mivel nem képesek kivárni míg magától megnő a haj.

A legkedveltebb hajhosszabbítási módszerek:

  • keratinos hőillesztés
  • szilikonos mikrogyűrűzés
  • hajfelvarrás
  • afrofonás

Sokan azért nem hosszabbítanak hajat mesterségesen, mert rengeteg negatívumot hallottak róla. Ilyen például a hajhullás, aminek nincs köze a hajhosszabbítás folyamatához, mivel ha nem használnak ragasztót vagy waxot, akkor egyáltalán nem károsodik a haj.

Szólj hozzá!

Több időjárás előrejelző honlapon is azt láttam, hogy a május vége nagyon napos lesz, délután akár 30 fok is lehet. Rengeteg cég megragadja ezt a lehetőséget, hogy különböző rendezvényeket szervezzenek ebben az intervallumban, legyen az időpont hétvége, vagy hétköznap ez nem tántorít el senkit a rendezvényszervezéstől.

Használd ki te is a lehetőséget, hogy ilyen jó idő van, vegyél ki néhány nap szabit családoddal, vagy barátaiddal, és érezzétek jól magatokat ;)

Címkék: rendezvényszervezés

Szólj hozzá!

Hihetetlen mennyit fejlődött a sátortechnológia az évek alatt, ha megnézzük miből is indult ki az egész. Régen az emberek csupán kempingezéshez, táborozáshoz vittek sátrat, ma már azonban a sátor bérlés számos más lehetőséget is hordoz magában. Igen népszerűvé vált például az esküvők minőségi sátrakban való megrendezésének. Fehér sátor fehér díszes terítőkkel, fehér menyasszonyi ruhával...pompásan néz ki elhihetitek nekem, nem csak képek alapján mondom, hanem tapasztalatból.

Esküvői sátor bérlés

 

 

 

 

 

 

De lépjünk csak tovább, különböző rendezvényekhez is szoktak hatalmas méretű sátrakat állítani, ami igen praktikus nyáron, hogy az ember ne kapjon napszúrást, és kiválóan védi az embereket, valamint a műszaki berendezéseket, ha netán el kezdene szakadni az eső a rendezvény kellős közepén.

És ma láttam olyat képen, ami hihetetlen volt számomra: emeletes sátor bérlés az egyik honlapon. Sajnos erről képet nem tudok csatolni, mert nagyon gyér minőségben vannak a Google képkeresőben, de nézzetek utána ha van kedvetek... lenyűgöző :)

Címkék: sátor sátor bérlés

Szólj hozzá!

A tavaszi nagytakarítás egy valóra vált rémálom. Hatalmas melóval jár relatív otthonunk nagyságától, illetve attól, hogy panellakásban, vagy kertes házban lakunk.

Hálószoba nagytakarítás

Hogyan érdemes nekifogni a nagytakarításnak? Természetesen pozitívan, fontos hogy kipihent legyél előtte, ugyanis könnyen lehet, hogy egy egész napot rá kell áldoznod. Kezdd a hálószobával, az első lépése a nagytakarításnak a rendrakás, és a felesleges tárgyak kidobása, végül is emiatt hívjuk a takarítás ezen formáját nagytakarításnak. Ha végeztél a pakolással jöhet az ágynemű áthúzása, az ablak tisztítás, és a portörlés. Az ablaktisztítás házilag végzett módszereiről már írtam egy cikket pár hónapja, tekintsétek azt is meg! Sajnos a szőnyegtisztítás sem kerülhető el, és mivel többnyire a hálószobákba padlószőnyegek találhatók, tessék túlesni rajta :)

Hálószoba nagytakarítás

 

 

 

 

 

 

  

Nappali nagytakarítás

A nagytakarítás során a nappaliban gyakorlatilag ugyanazokat a feladatokat kell elvégezni, mint az előbb említett szobában, itt azonban a parketta valószínűleg nem fog sok gondot okozni, csak egy seprésre/porszívózásra, és egy felmosásra van szükség. FONTOS, hogy felmosásnál ügyeljünk rá, hogy a parketta felületét minimális szinten érje csak víz, mivel némelyik parketta típus (például a laminált parketta), nem bírja a vizet, és elszíneződik tőle, felpúposodik, stb.

Nappali nagytakarítás

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Konyha nagytakarítás

A konyhában van talán a legnagyobb munka, ha nagytakarításról beszélünk. Ha itt található a spejz, akkor rengeteg, és rengeteg pakolás vár ránk, mivel minden lakó szereti ide betuszkolni azokat a cuccokat, amiket nem tudja, hogy hirtelen hova tegyen. A konyha sajnos olyan helység, amely hamar bekoszolódik, és nem tartja meg sokáig a tisztaságot (kenyérmorzsák, olajfoltok, stb.), tehát itt nem kell annyira túlzásba vinni a takarítást, de ne felejtsük, fontos azért itt is a higiénia, mivel minden nap itt étkezünk legalább egyszer!

Címkék: konyha nagytakarítás hálószoba nappali

1 komment

süti beállítások módosítása