HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Ebben a pókerleckében az Out-ok esélyeit fogjuk latolgatni. Az Out a pókerben egy nyerő lap felbukkanását jelenti, amivel szinte biztos, hogy mi nyerjük az adott kört. Az esélyeken belül felmutatok néhány példát bizonyos helyzetekben fényképekkel ellátva, melyekből megtudhatjátok, hogy mikor célszerű eldobni a kezetekben lévő lapokat!

Első eset

Póker eset 1Póker eset 2

Első példának vegyük a fenti képen látható esetet. A flop-ot mindegyik esetben látni fogjuk, és ezek alapján kell az esélyeket latolgatni, és az Out-okat kiszámolni. Az 1-es játékosnak egy 8-as párja van kézben, de egyértelműen veszélyben érezheti magát a Flop-ban ékeskedő Királytól. Ha biztosan akar nyerni a nyolcas pár, akkor két Out-ja van ebben a játszában. Miért? Azért mert a pakli még két fekete nyolcast tartalmaz, amivel egy Drill jöhetne össze neki, és nagyon nagy valószínűséggel veri az ellenfél lapjait. Ennek az esélye azonban jelentősen kevés, erre mindenki magától rájöhet, mivel a pakli 52 lapból áll, azaz az esélye, hogy nyerünk körülbelül 9%, ha viszont a Turn se tartalmaz Out-ot, akkor csökken az esély, és mint a második ábrán azt látjuk, nem jött fel a nyolcasunk. Innentől kezdve az esély, hogy 8-as legyen a Riverben már csak 5%.

Második eset

Póker eset 3Póker eset 4

Ebben az esetben megtanuljuk, mi az alárendeltség fogalma a pókerban. Láthatjuk, hogy a baloldali játékos nagyon örülhet, hogy a Dáma felbukkant a Flop-ban, de ugyanakkor igen sok játékos nem számol azzal a tényezővel, hogy valakinek jobb kísérője lehet a Dáma párja mellett, mint egy Bubi például. Ezért vettük át előző leckében még a Pre-Flop stratégiát, mert ugyan jónak és szépnek tűnhet egy Bubi-Dáma kettős a játékos kezében, még ha nem is azonos színűek, de számolni kell azzal, hogy az ellenfélnél jobb kísérő van, és ha nagy tétet emel, akkor inkább gondolkozzunk el rajta, hogy mi lehet a kezében, mint hogy bátran megadjuk és elbukjun sok-sok zsetont. Ilyen esetben az 1-es játékosnak 4 Out-ja van, és ezt már szerintem az olvasó is tudja, hogy ez a 3 megmaradt Bubi a pakliban, azaz a Turn előtt 13% az esélyed (azaz 8 az 1-hez), hogy nyersz, ha viszont a Turn-re se jött be a második pár, akkor már csak 7% maradt, ami jelentősen kevés a győzelemhez. Összefoglalva, ez egy nagyon csalóka eset, azért mutattam be, hogy ha nálunk van a Flop-ból a legnagyobb pár, akkor ne higgyük azt, hogy biztosan mi nyerünk, maradj nyugodt, és figyeld, hogy mit lép a másik játékos, mert egy ilyen esetben az alárendeltség miatt elveszthetjük összes zsetonunkat is!

Harmadik eset

Póker eset 5Póker eset 6

Ezt az esetet szokták úgy nevezni, hogy Ace rag-es játszma (egy Ász és egy gyenge lap van a kezünkben). Az Ace rag-nél az a gond, hogy a kisebb lap mellé húzunk egy párt, mint azt a képen láthatjuk, akkor az Ász csak kísérőként marad meg, gyakorlatilag olyan lapod van, mintha az Ász mellett egy 7-es vagy egy kisebb lap lenne, ugyanis egy ötös párral elég lehetetlen a győzelem. Természetesen nagyobb esélyünk van nyerni ilyen lapokkal, mint az előző két esetben. Számoljuk csak meg hány Out-ja van az 1-es játékosnak. Van még a pakliban két 5-ös és három Ász, azaz öt Out, ami 20%-os esélyt biztosít a győzelemre. Ha a Turn-re se jön meg az Out, akkor ez lecsökken 13%-ra, ami elég alacsony esély, ahhoz hogy egy nagy tétet megadjunk egy Bubi pár ellen. Ezért szerencsésebb figyelembe venni a Pre-Flop stratégiát, mert ha most egy Ász-Király párosításunk lenne, akkor sokkal valószínűbb lenne, hogy mi nyerünk, és bármelyikhez jönne be pár, a kísérő biztosan jobb lenne, mint az ellenfelé.

Negyedik eset

Póker eset 8Póker eset 6

Íme egy nagyon általános és gyakori eset, amikor a játékos a Flush-re pályázik. Jelenleg a kettes játékosnak áll a zászló az Ász párral és a Bubi kísérőjével, az egyes játékos pedig a Flush-re pályázik. Ha ki szeretnénk számolni mennyi Out-ja van az egyes játékosnak, akkor azt mondhatjuk, hogy 9, ugyanis egy színből 13 van a pakliban, és a 4 lent lévőn kívül maradt még 9, azaz az esély, hogy a Turn-ben kialakul egy Flush, 37% ami már egy igen jó esély a győzelemre, és bátran megadhatunk egy nagyobb tétet is rá, ha az ellenfél emelte a kasszát. Ha a Turn-re nem jönne fel az általunk várt Pikk, akkor is marad még 21 százalék, hogy az egyes játékos nyer.

Ötödik eset

Póker eset 9Póker eset 10

Az utolsó eset az egyik legbiztosabb eset a győzelemre, de egyben a legritkább is, nézzétek meg ezt a két képet. Magatoktól is rájöhettek, hogy mennyi Out-ja van a Player 1-nek, szinte biztosan ő nyeri ezt a játszmát, még ha az ellenfélnek a Flop-pon belüli legmagasabb párja van akkor is. Gyakorlatilag ez a legjobb helyzet, ami egy játszmán belül előfordulhat. 21-féle módon lehet nyerni: nyerünk ha behúzunk egy Királyt(3), vagy Dámát(3), vagy bármilyen Pikk-et(9-2), vagy 9-est (4), vagy Ászt (4). Az esélyünk ilyenkor 2 az 1-hez, 67% esély a győzelemre, de ha még a Turn-re se jönne fel ezek közül valamelyik, akkor még mindig van 48% esélyünk, ami nagyon, de nagyon sok, és érdemes rá kockáztatni! Természetesen a Player 2 szemszögéből nézve is levonhatunk következtetéseket, azt hinné, hogy övé a legkjobb lap, közben 2 az 1 arányban alulmaradna a másik lappal szemben.

A következő leckében megvizsgáljuk, mikor és hogyan érdemes blöffölni különböző Flop-ok, Turn-ok, és River-ek esetén. Nem szeretném ha robotokká válnátok, nem kell ezeket a százalékokat biztosra venni, és mindig betartani őket, ezért érdemes néha bevetni a blöfföt, ezért írom meg hamarosan a következő bejegyzést :)

Címkék: sport szórakozás póker szerencsejáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr531689976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása