HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Biztos mindenki, köztük te is szeretne egészségesebb életet folytatni, aminek az egyik alapköve az egészséges táplálkozás. Az egészséges táplálkozástól azonban rengeteg ember elzárja magát olyan cselekvésekkel, hogy például Mekibe, vagy Burger Kingbe mennek, és egyéb gyors kajákat fogyasztanak, aminél gyakorlatilag nincs is egészségtelenebb. Ha te nem szeretnél ilyen lenni, és tényleg egészségesebb életet szeretnél, akkor íme 12 ötlet, hogy milyen is az egészséges táplálkozás!

Egészséges

1. ötlet: ezt már gyakorlatilag mindenki hallotta szerintem, de azért fontos megemlíteni, igyekezz minél választékosabban enni. Próbáljuk étrendünket minél választékosabb élelmiszerekből, vagy elkészítési módokból kialakítani. Ne csak a megszokott, hagyományos családi ételeket együk meg, kóstoljunk meg új, számunkra eddig ismeretlen finomságokat, így minden tápanyagot megkaphat szervezetünk, amire szüksége van.
2. ötlet: igyekezzünk tartózkodni a zsíros ételektől, persze nem azt mondom, hogy egy örök életre szabaduljunk meg tőlük, de próbáljunk sütéshez inkább olajat, vagy margarint használni. Előnyösebb a gőzölés, és a párolás is.
3. ötlet: az ételeket kevés sóval készítsük, kerüljük az utólagos sózást. Érdemes a gyerekeknél jobban odafigyelni, mert az egész életükre kihat az akkor megszokott ízlés. Az ételek változatos ízesítésére használjunk többféle fűszert.
4. ötlet: édességeket legfeljebb hetenke kétszer együnk, de csak kizárólag étkezés után, semmiképp se közte, vagy előtte. Ételeinket csekély mértékben cukrozzuk, ha édesíteni akarunk, akkor ahol lehet, használjunk inkább mézet. Gyakrabban igyunk természetes gyümölcs- és zöldséglevet, mint szörpöket, vagy italokat. Tartózkodjunk a szénsavas italoktól, mert roncsolják a fogakat, és rengeteg káros anyagat tartalmaznak, akármilyen finomak is.
5. ötlet: naponta fogyasszunk fél liter tejterméket. Nem kell feltétlenül tejet, bármilyen tejtermék szóba jöhet, például sajt, vagy akár joghurt is.  Így szervezetünk megkaphatja a megfelelő mennyiségű napi fehérje bevitelt. A tejek közül egészségesebbek azok, amelyeknek alacsonyabb a zsírtartalmuk.
6. ötlet: rendszeresen együnk gyümölcsöket és zöldségeket, de az is jó ha salátaként készítjük el őket.
7. ötlet: köretnek rizs és tészta helyett válasszunk burgonyát, vagy valami párolt zöldséget, de ne felejtsd el, fontos a változatos étrend, tehát nyugodtan az előbbieket is használhatod köretnek.
8. ötlet: lehet ezt is hallottátok már, de fontos, hogy minél többször étkezzünk egy nap, és keveset. Igyekezzünk ne kapkodva enni, és minél egyenletesebben osszuk el a táplálékmennyiséget.
9. ötlet: ha szomjasak vagyunk, azt inkább ívóvízzel csillapítsuk. Igyekezzünk tartózkodni az alkoholtól, és az energiaitaloktól (kivéve egy kiadós bulinál :D), mert felesleges energiát kölcsönöznek szervezetünknek.
10. ötlet: fontos, hogy nincsenek tiltott ételek, ritkán még a legegészségtelenebb kaját is beburkolhatjuk, de ragaszkodni kell az egészségesebb ételekhez. Amiket bőségesen fogyaszthatunk: zöldségek, gyümölcsök, hal, főzelékek, vagy barna kenyér.
11. ötlet: szintén az egészséges táplálkozáshoz a dohányzás teljes mellőzése, és a rendszeres testmozgás.
12. ötlet: a helyes táplálkozás mellett szervezetünk megkapja a számára szükséges összes tápanyagot, megfelelő mennyiségű energiához jut szervezetünk, valamint segít elérni az ideális testsúlyt mindenkinek! (Az ideális testsúly képlete: MAGASSÁG(cm) - 100 = ideális testtömeg (kg)).

Egészségetekre! :)
 

Címkék: táplálkozás étel egészség ötlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr681743009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása