HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Sokan panaszkodtatok, hogy még semmi alkoholos ötletes cikket még nem írtam a Blogomba, így csak a Ti kedvetekért leírom nektek a gyümölcs pálinka készítésének folyamatát, remélem tetszeni fog, és hasznosnak bizonyul számotokra, annak ellenére, hogy kicsit rövid!

 

 

 

 

 

 

A gyümölcs pálinka hagyományosan kevert gyümölcsből készül. Az idénynek megfelelő gyümölcsöket egy hordóba gyűjtük, és addig rakjuk a következő idényi gyümölcsöket hozzá, amíg a hordónk meg nem telik. A legjobb az, ha évente sikerül minimum 1-2 hordóval összegyűjteni (körülbelül 200 liter), majd miután kellően megerjedtek a gyümölcsök, lassú tüzelés mellett főzzük ki a pálinkát. Ez a főzés viszonylag hosszú és unalmas, azonban ha pálinka főzésre jó társaságot tudunk összeszedni, akkor hamar elröppen ez a pár óra. Sose lehet igazából pontosan megállapítani, hogy a gyümölcs pálinka mikor készül el igazán, ez valójában tapasztalat kérdése, ami az évek során alakul ki.

Címkék: gyümölcs alkohol pálinka

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr372130460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pálinka kisokos 2011.08.15. 10:03:28

> A pálinka nem holmi nagyipari termelés végeredménye, és nem is a gyáróriások tömegterméke. A pálinka a magyar gasztronómia különlegessége, a pálinkafogyasztás nemzeti sajátosságunk, kultúránk része. A pálinka története Az 1300-as években kezdet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.08.11. 17:33:58

Hát, tényleg rövidre sikeredett a pálinkafőzés tudományának ismertetése. Ezek alapján, talán ne kezdjünk hozzá! Csak kiegészítésképpen néhány gondolat. Ami talán fontos, a pálinkafőzés, ezen belül a gyümölcsfeldolgozás, az erjesztés ennél bonyolultabb tevékenység, és talán némiképp szakmaibb. A gyümölcspálinka tradicionálisan valóban gyümölcsből készül, amit meg vegyes gyümölcsökből készítünk, az a gyümölcspálinkákon belül egy külön kategória, nevezetesen a vegyes gyümölcs pálinka! Ennek az a lényegi eleme, hogy olyan gyümölcsöket kell összeválogatni, melyeknek az érési ideje "összecsúszik", időben közel azonos! Ha ez nem tud megvalósulni, akkor az egyes gyümölcsöket külön-külön erjesztjük, majd a kierjedt gyümölcscefréket ízlés szerinti arányban összeöntjük, majd jöhet a főzés! Ha a cefrézéskor úgy járunk el, ahogy a fenti technológiai leírásban szerepel, tehát addig töltjük a hordót különféle gyümölcsökkel, míg az meg nem telik, az nagy baj lehet, hiszen az erjedés vontatottá válik, akár meg is állhat,a fertőzésveszély kockázata fokozott, a fajlagos alkoholkihozatal minimális lehet!Ezt se tegyük ilyen módon! Végezetül, azért az alapvető főzőmesteri hiányosság, ha sohasem lehet megtudni, hogy a pálinka mikor készül el teljesen. Ha nem tudjuk, akkor talán egyelőre ne is főzzünk! Még nincs itt az ideje!

bugyli · http://karpitos.xyz 2010.11.27. 09:41:04

Még jó, hogy nincs gyümölcsfám....
süti beállítások módosítása