HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Egy jó matrac nagyban meghatározza az alvást, a kipihentséget. A kipihentség pedig hat az egészségre, a stresszmentességre, és az emberi kapcsolatokra egyaránt. Ha nem alszunk elég jól, az az egész napunkat csődbe viheti. Mi következik ebből? Egy jó matrac kell, és most azt is megtudhatod, hogy milyen a jó matrac...

Kókusz matracElőször is azt nézzük meg, hogy mire érdemes odafigyelni, ha új matracot veszünk. Az első és legfontosabb matrackövetelmény az a kényelem. Kényelem nélkül nincsen kipihentség. A matracnak nem kell feltétlenül keménynek lennie, az a lényeg, hogy az ember biztonságban érezze magát benne. A következő követelmény az alátámasztás, ami teljes kényelmet biztosít a gerincnek. Egy jó alátámasztással rendelkező matrac a megfelelő pontokon "tartja meg" a gerincet, a vállakat, a derekat és a csípőt. Ha nem elég jó az alátámasztás az hátfájást eredményezhet, ami idősebb korra komoly problémákat okozhat. A harmadik követelmény az az, hogy a matrac tartós legyen. Honnan tudjuk, hogy egy matrac tartós-e? Ez a matrac anyagától függ, és az összerakás módjától. Természetesen mindig a drágább matrac jelenti a jobb anyagot, például egy hideghab matrac rendkívüli alvást tud nyújtani. A negyedik az valójában már nem is követelmény, hanem csak egy info, amit kötelező figyelembe venni minden matrac vásárlásánál, ez pedig a matrac mérete. Figyelembe kell venni, hogy minden ember forgolódik álmában, ez teljesen természetes dolog, ehhez azonban szabad tér szükséges, amely segístégével sokkal kipihentebbek lehetünk másnapra.
Melyik a jobb, puha vagy kemény matrac? A kemény matracot az ortopéd orvosok javasolják leginkább, mert ezeknél a matracoknál elkerülhető, hogy a testünk számára kényelmetlen szögben feküdjünk le. A puha matracot általában azok használják, akik alvás közben oldalra szoktak feküdni, ugyanis kemény matracon ez a pozició lassíthatja a vérkeringést. Van egy másik pletyka, miszerint a puha matracok enyhíti a krónikus derékfájást.
Hideghab matracHogyan teszteljük leendő matracunkat? Egy 10 perces fekvés különböző poziciókban a legcélravezetőbb. Hátonfekvés esetén ha könnyen be tudjuk csúsztatni a kezünket a derék alá, vagy ha a csipőnél/deréknál kényelmetlen a matrac, akkor az azt jelenti, hogy túl kemény, azonban ha semmi rés nincs a matrac és a hátunk között, akkor a matrac túl puha. Ha az oldalra fordulás túl nehéz a matracon, akkor az szintén azt jelenti, hogy a matrac túl puha. Ha ketten vásároljátok a matracot, akkor célszerű mindkettőtöknek kipróbálnia.
Mikor kell lecserélni egy matracot? Tudom hogy nagynak tűnik az időperiódus amit írni fogok, de valóban 7-15 évet bír egy matrac. Ez természetesen több tényezőtől függ, például, hogy hányan alszanak rajta, milyen gyakran alszanak rajta és mennyit, szoktak-e pihenni rajta napközben rendszeresen, stb. Akkor is csere szükséges, ha kézzel történő erőteljes simítás közben egyenletlenséget tapasztalsz a matracon, vagy ha reggel merev izmokkal, fáradtan ébredsz.

Nagyjából ezek lennének azok a szempontok, amiket figyelembe kell venni egy új matrac vásárlásnál. Nekem otthon egy szuper hideghab matracom van, és isteni rajta aludni de tényleg, minden nap aktívan kezdődik számomra :D

Kellemes Alvást! :)

Címkék: alvás ötlet otthon kényelem matrac hálószoba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr391663873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása