HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Igen tudom még messze van a nyár, de már hamarosan tavasz lesz, és attól nem áll messze a nyár, úgyhogy gondoltam összeállítok pár ötletet lakásfelújítás terén, hogy szebbé varázsolhassátok, megújíthassátok otthonotokat! :)

Festék árnyalatokFesték típus ötletek: manapság már akkora festék kínálatokat találunk a legtöbb boltban, hogy magunk se tudjuk eldönteni melyiket válasszuk. Ha az olcsóbbakat vásároljuk meg nagyon pórul járhatunk, ezért igyekezzünk a minőség felé fordulni, például vegyünk jobb minőségű mészfestéket, ha vakolt falakat akarunk festeni, vagy minőségi latex festéket, ha azt akarjuk, hogy a színkombinációk kiemelkedjenek a szobák falain! A festés egy olyan cselekvés, vagy munka, nevezzük ahogy akarjuk, amit igényesen kell elvégezni több okból kifolyólag is. Az első az, hogy a falak színe nagy részben meghatározza szobánk képét, a fal színéhez viszonyítva vásárlunk bútorokat, magyarul az adja meg a szoba alapszínét. A másik az, hogy figyelembe kell venni, melyik helységbe magas a páratartalom és ahol magas, ott kötelező a nedves környezethez igazított falfestéket használni, melyek penészgátló adalékot tartalmaznak. Konyhába igyekezzünk olyan festéket választani, amiken kevésbé tapadnak meg a különböző szennyezésnek, ugyanis ez a helység van a legjobban kitéve a szennyeződési veszélyeknek. Manapság kezdenek azok a gyártmányok is széleskörben elterjedni, amelyek a kellemetlen szagok ellen védenek, pontosabban semlegesítik azokat, így többnyire friss lesz a levegő mindig az adott helységben. Zárójelben megjegyezném miután kiválasztottuk, hogy milyen festékeket fogunk használni, hogy azok akik nem kedvelik a festést, és időt akarnak megtakarítani, azoknak a nagy fedőképességű, és egyrétegű festékeket ajnálanám, nem olyan látványosak, de mégis szépek :)

Festés falraFestés ötletek: bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a legtöbb festéket sajnos többször rá kell kenni a falakra, mert fedőképességük nem a legjobb (függhet még ez a fal nedvszívásától is). Az első rétegnél én egy 10%-os higítást javasolnék, ez lesz a fal alapozója. Ha végeztél az első réteggel, még kétszer menj át a falon a higított festékkel (többször már nem kell higítani), és garantáltan foltmentes lesz a falad. Sajnálatos módon a festékek 90%-nak alapszíne fehér, ha színesebb szobát szeretnénk, akkor kénytelenek vagyunk színezékeket venni, mellyel színezékeket keverhetünk ki (minél többet adunk a festékhez, annál sötétebb színt kapunk). Kizárólag akkor ajánlom a nem fehér festék vásárlását, ha erőteljesebb fal színt szeretne a lakás gazdája. Mivel fessünk? Ez több mindentől függhet, főként attól, hogy milyen gyorsan szeretnénk végezni. A lehető leggyorsabb festés a festőhengerrel érhető el, azonban a sarkokat így is kénytelenek vagyunk egy szélesebb egyettel kipingálni. Hogy minél jobban belemenjünk a részletekbe, és minél jobban megtömjem a Kedves Olvasókat információval, meg kell említenem azt is, hogy nem mindegy, hogy milyen festőhengert használunk, ez attól függ, hogy milyen sűrű festéket használunk. Híg festék esetén a hosszú szálú festőhenger javasolt, míg sűrű festék esetén a rövidszőrű bolyhos festőhengerek a legalkalmasabbak. Egy utolsó javaslat a festés terén: érdemes a festékhengerekhez egy teleszkópos rudat venni, amely a plafonok esetén könnyebbé teszi a festést, és nem kell föl-le mászkálni a létrán :)

Remélem sikerült segítenem a lakásfelújítás ezen területén! Köszönöm az olvasóknak, hogy engem válaszottak :)

Címkék: ötlet otthon festés festék lakásfelújítás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr171792170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2010.10.22. 10:02:20

Amúgy nem áll távol tőlem a lakásfelújítás, de mikor a saját problémámat kell megoldani, mégsem vagyok megfelelően körültekintő. Éppen festésben vagyunk, a festékválasztásra kb. 40 percet hagytunk :S

Korábban már "bedőltünk" a Supralux egyrétegű festéknek, amit nem volt elég egyszer felkenni. Ezt a kis hibát többnyire a fal porózusságának tulajdonítottam, de a kétszeri festés természetesen a festék színmélységén is javított, szebb lett a végső látvány.

Most a festékszín kiválasztása még hagyján, inkább a festék típusával voltunk bajban. Végül Platinum egyrétegűt vásároltunk, néhány nap múlva kiderül, mennyire hatékony.

Nagyidai László · http://www.flotthappy.hu 2011.02.23. 19:32:03

Ez a cikk (is) nagy segítség volt, köszi :)
süti beállítások módosítása