HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Folytatom utazásos projektem, a következő ország, amiről feltétlen említést kell tenni szépsége és látnivalói miatt az Horvátország. Rengeteg túrista keres ma már szállást Horvátországban csupán azért, hogy megcsodálhassa a horvát tengerpartot.

Zágráb SzékesegyházZágráb: elsőként a fővárosról szólok néhány szót, hogy miért is érdemes idejönni. Főként azoknak érdemes idejönni, akik szeretik a történelmet a művészetet és a természetet, ugyanis Zágráb tele van történelmi és természettudományi múzeumokkal. Fő nevezetességeként a Szent-István székesegyházat emlegetik, amely Zágráb (vagy akár Horvátország) egyik legnagyobb és leghíresebb székesegyháza. Tele van gyönyörű festményekkel, freskókkal, és márványból készült oltárokkal. Nem messze innen található egy másik túristakedvenc látványosság a Lotrscak torony, ami olyan magas, hogy letekintve róla az egész várost átláthatjuk! Végül még említsük meg Horvátország egyik legnevezetesebb galériáját Zágráb városában, a Strossmayer galériát, ahol rengeteg egyiptomi múmiát, és ókorról fennmaradt rajzokat leshetünk meg...keress itt szállást Horvátországban, ha a művészet rabja vagy. :)

Rovinj városaRovinj: az Isztria félsziget nyugati felén helyezkedik el ez a város, ami szintén a túristák egyik kedvenc bázisa, akik szerint ez a város még szebb, mint a főváros Zágráb csodás sétányai és hangulatos közterei végett. Magának Rovinj városának római-kori stílusa van, és egyik legszebb épülete egy vörös óratorony. A város szépségét még tovább növelik a települést körülvevő hegységek.

Porec városaPorec: vegyes érdeklődéssel látogatnak el Porec városába nyáron a túristák. Miért? Ez a város Horvátország tengerpartjára épült, és már csupán ezért rengeteg látogatónak örvendenek a szállások Horvátország Porecében. A tengerparton állandó tömeg van nyáron éjjel-nappal, ezért reggel igyekezzetek helyet foglalni magatoknak :) A másik ok, amiért annyira kedvelik Porecet, az a művészetbeli változatossága. A város épületei  és emlékei nem csak egy stílust képviselnek, hanem találhatunk köztük ókori, román, és gótikus stílusúakat egyaránt. Az egyik legismertebb, és legrégebbi nevezetessége az Eufráziusz bazilika csodálatos falmozaikokkal, amelyet már a 6. században megépítettek.

Opatija éjszakaOpatija: főként azok keressenek szállást Horvátország ezen városában, akik az ország szépségei miatt utaznak ide. Opatija a Kvarner-Öböl, és majdnem Horvátország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, tele gyönyörű parkokkal, és nevezetes villákkal. Tengerparti szállodáit látogatják leginkább a túristák, a pálmafákkal szegélyezett sétányok miatt.

Na szerintem ennyi elég is volt, leginkább szerintem ezekbe az városokba érdemes elutazni azoknak az utazóknak, akik Horvátországot tűzték ki célpontnak. Aki egy tengerparti országba akar utazni, de mégsem akar olyan hosszú utat, annak nyugodt szívvel ajánlom ezt a csodás, látvánnyal teli országot.

Címkék: utazás horvátország szállás nevezetesség üdülés városlátogatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr21802278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása