HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Itt a tavasz, és a nyár sincs messze már, közelegnek a csobbanások a medencékbe és az izgalmas vízisportok sem maradnak el. Én az egyik hozzám közel álló sportról szeretnék néhány szót írni, ez pedig a kajakozás, hisz a kajak szezon hamarosan kezdetét veszi!

Evezés kajakonAki még nem kajakozott az ne aggódjon, a kajakot egy ember is tudja könnyedén vinni nagy mérete ellenére. Egyáltalán nincs nagy súlya, csupán a mérete lehet elsőre megtévesztő, álljunk be a kajak elé és két kézzel fogjuk meg hátulról, majd kezdjük el emelni. Miután megemeltük valamennyire, guggoljunk le és kezdjük a fejünk fölé csúsztatni szép lassan, eközbe folyamatosan guggoljunk, hogy ha netán leesne a kajak, akkor ne essen baja. Mikor elértünk a kajak közepéig, és magabiztosan tartjuk, induljunk el vele pár lépést, és ha elég magabiztosak vagyunk, akkor képesek vagyunk egyedül is vinni a kajakot! (Először nekem is nehéz volt, főleg, hogy én egy sövényen vittem, minden alkalommal ahol a bal és jobb oldalamon egyaránt nádas övezett, és a kajak előszeretettel akadt bele, ha nem egyenesen vittem :))

Kis-DunaNa de térjünk vissza az evezésre: miután vízre bocsátottuk kajakunkat, szálljunk bele (lehetőleg kapaszkodjunk is valamibe, az első alkalmaknál, mikor még nem vagyunk annyira profik), és higgadtan kezdjünk bele az evezésbe, rengeteg kezdő (többek között bevallom, én is...) beleesik abba a hibába, hogy elkezd pánikolni, hogy mi lesz ha belesik a vízbe, és a kajak a legkisebb hirtelen mozdulatra képes felfordulni, tehát azzal, ha izgulunk csak rontunk a helyzeten! Az evezés egyáltalán nem nehéz dolog, csupán hozzá kell szokni, ne lepődj meg ha első alkalommal nem fog menni tökéletesen és párszor beborulsz a hirtelen  és helytelen megmozdulások miatt. A kajak evezőnek két lapátja van, és felváltva kell evezned velük, egyszer a kajak egyik oldalán, egyszer a kajak másik oldalán, ugyanis amelyik oldalon evezel, azzal az ellentétes irányba kanyarodik a kajak, és a váltott irányú evezéssel lehet egyenesben tartani a kajakot. Ne várj el túl sokat magadtól az első alkalmak adtán, eleinte lassú evezés szükséges ahhoz, hogy később a profi evezésbe válts át, és kerülnöd kell az evezés kapkodós típusát, amikor minél gyorsabban akarsz haladni, de mégis még fejletlen a technikád. Az evezőt mindig két kézzel kell fogni természetesen, és mindkét kéz legyen közel viszonylag a lapáthoz (majdnem érintenie kell azokat). Az evezésbe vidd bele az egész felsőtested, főleg a vállaidat, de ismételten megjegyezném, hogy ne nagyon izegj-mozogj, mert mehetsz úszni a kacsákkal, és a halakkal :)

Hidd el hamar rá fogsz érezni az evezésre, én is a nyár egy hónapja alatt (hetente 3-4szer kajakoztam a Kis-Dunán) haladó szintre fejlesztettem magam, természetesen jó sokat borultam, és a horgászokat is zavartam a pecázásban, de jó móka volt, és idén májustól is jó lesz, ha persze az idő is jó lesz ;)

Címkék: sport szórakozás nyár evezés duna kajak vízisport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr911819999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása