HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

A szoláriumokról már rengeteg pletykát hallottatok bizonyára a híradótól, vagy barátaitoktól, hogy a szolárium mennyire káros hatással van a bőrre és a szemre. Íme néhány előny és hátrány a szoláriumokkal kapcsolatban :)

Álló szoláriumSzolárium hátrányok: ma már több fajtája is létezik, bronz és turbo szolárium, de választhatunk álló és fekvő szoláriumok közül egyaránt. Ha túlzásba visszük a szoláriumozást, akkor okozhat komoly problémákat a bőr egészsége szempontjából. Hetente maximum két alkalmat javasolnék, máskülönben a bőr idővel megszárad, és idősebb korra igen csúnyává válik, bármilyen barnák is voltatok és szépek. A másik hátrány az UV fényekben rejlik, hatására a bőr elveszti hidratáltságát, és felgyorsítja az öregedését, azaz megkezdődik a ráncok kialakulása. A harmadik hátrány, amit valószínűleg mostanság sokat láthattatok a híradókban, hogy a szolárium UV fénye bőrrákot okozhat, ma már a bőrrák országszerte megsokszorozódott, és ezen személyek többsége bizonyítottan rendszeres szoláriumozást folytattak! Ha már feltétlenül szoláriumba akarunk járni, akkor egy olyan helyet kell választani, ahol rendszeresen cserélik a csöveket, és gondoskodnak a higiéniáról. Természetesen nem akartam senkit túlságosan megijeszteni, de tisztában kell lenni a szolárium kockázatokkal.


Szolárium előnyök: hogy jobb kedvre derítselek titeket, íme néhány előny is. Egyik köztudott előny, hogy a szoláriumok az UV fény hatására gyorsabban és egyenletesebben barnítanak, mintha nyáron kiülnénk napozni a kertbe (sajnos a szoláriumok esetében a barnaság gyorsan elvész). És most egy érdekesebb előny...az orvosok ma már egy újabb előnyt véltek felfedezni a szoláriumokban ez pedig a fokozott D-vitamin termelődés. Mint a természetes napozásnál, a szolárium is elősegíti a D-vitaminok beivódását a szervezetbe.  Enyhíti az izületi problémákat, és megoldást nyújt az ekcmás bőrre.
Kiknek nem ajánlott a szolárium: a szolárium nem ajánlott érzékeny/fehér bőrűeknek, aki szőke vagy vörös hajú, akiknek sok anyajegyük van, aki túl fiatal, aki rendszeresen gyógyszert szed, vagy aki túl szeplős.


Fekvő szoláriumSzoláriumozási ötletek: szolárium előtt feltétlenül távolítsuk el a sminket. Bőrradírral eltávolíthatjuk az elhalt hámsejtek, ennek eredményeképp lesz egyenletesebb a barnulás. Igyekezzünk egyenletesen növelni a szoláriumban töltött időtartamot, az első alkalom mindig legyen a lehető legkevesebb (kb. 5 perc), és innen hetek és hónapok múltával mehetünk feljebb. A szem egészsége miatt vagy csukott szemmel szoláriumozzunk, vagy használhatunk védőszemüveget is. Fontos, hogy minden ékszert távolítsunk el magunkról, mert megkárosodhatnak, és elősegíthetik bőrünk megégését.

Azért írtam le ezeket a tényezőket, a hátrányokkal és az előnyökkel egyaránt, hogy mindenki tisztába legyen a kockázatokkal, és tényleg csak akkor akarjatok barnulni ha tényleg szükségesnek érzitek. Véleményem szerint télen a smink használata a célszerű, nyáron pedig a természetes napsugarak. Ha a szolárium mellett voksoltok mégis, akkor is vigyázzatok magatokra lányok/fiúk! :)

Eredményes barnulást!

Címkék: férfi egészség szépség ötlet szolárium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr11663559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása