HTML

Ötletes Blog - Ötletek és Hírek

Ötletek, hírek és újdonságok, amikről tudni szeretnél. Ez nem egy olyan blog, ami egy témával foglalkozik...az Ötletes Blog minden témát érint, legyen az bármi!

Őket ajánljuk

ÖKO Takarítás

Egy családi vállalkozás, megy környezetbarát takarítás keretében végez mindenféle tisztítási munkálatot. Irodák, lakások, intézmények takarítását egyaránt vállalják, munkájukat minőségi gépekkel/eszközökkel végzik.
Weboldal: www.okotakaritas.hu

Tesz-97 Kft.

Egy sok éves tapasztalattal rendelkező, megbízható dabasi cég, amelynek fő profilja a kiváló minőségű cserepeslemez, trapézlemez, és szendvicspanel gyártás.
Weboldal: www.tesz97.hu

WebOrigin weboldal készítés

Profi weboldal készítés Budapesten rövid határidőn belül cégeknek és vállalkozásoknak. Villámgyors, biztonságos, mobilbarát, és nem utolsósorban keresőbarát weblapok készítése.
Weboldal: www.weborigin.hu

PC Guru

Informatikai blog friss hírekkel a legújabb hardverekről és szoftverekről.
Weboldal: pcguru.blog.hu

Papírtáska Shop

Rövid határidővel készítenek egyedi grafikai elemekkel ellátott papírtáskákat. Ha papírtáska, akkor Papírtáska Shop!
Weboldal: www.papirtaska-shop.hu

Karikagyűrű Bolt

Ha el szeretnéd jegyezni kedvesed, vagy csupán egy ékszerrel lepnél meg valakit akkor íme egy karikagyűrű bolt széles választékkal.
Weboldal: www.karikagyuruk.eu

Egészség-Gyógyászat Blog

Terjedelmes egészségügyi blog számos hasznos cikkel egy egészségesebb életért.
Weboldal: egeszseg-gyogyaszat.blog.hu

Ötlet tartalomjegyzék

Ötletes Feedek

Eldöntöttem, hogy fogok néhány utazási bejegyzést is indítani, hogy miért hova érdemes utazni, igyekszem majd rendszeresen írni ilyen infokat. Na de kezdjük Angliával, a kedvenc országommal, szeretnéd tudni, miért érdemes ide utazni? Tudd meg most!

Anglia utazási térképAnglia azon országa egyike, mely rendkívül változatos természeti adottságokkal rendelkezik. Kultúrája igencsak sokszínű, úgy mint az művészeti, irodalmi és építészeti örökségeik is. Egy Londoni városlátogatás mindenkit képes elvarázsolni! Anglia híres még a hatalmas várairól és katedrálisairól és a világszerte híres és művelt egyetemeiről, melyek gyönyörű parkokkal rendelkeznek! Hogyan utazzunk Angliába? A legalkalmasabb jármű természetesen a repülő lenne, de akár az autókölcsönzés is szóba kerülhet ha: Ausztria-Németország-Belgium útvonalat javasolnám kocsival, majd egy kis hajózást a La Manche csatornán autóval való utazás esetén. Az utazást lehetőleg április és október közé tervezd, ekkor kevésbé rossz az időjárás, mert mint tudjuk Angliában erőszeretettel "öntenek vizet a nyakunkba a felhők", de április és október közt valamivel kisebb, ez az az egyik ország amelynek a legváltozatosabb és legkifürkészhetetlenebb az időjárása. A helyiek kedvenc étele a steak (marhasült) krumplival. Ha az utazás során szeretnél minél több nevezetességet útba ejteni, akkor íme az öt legismertebb nevezetesség:
1. Westminster Apátság: ez Anglia legkiemelkedőbb emlékműve, gótikus stílusban épült. Hosszú évszázadokon át itt temették és koronázták az angol uralkodókat, de itt nyugszik Dickens, Newton és Churcill is. Városlátogatás során érdemes útba ejteni!
2. Tower Bridge: ez a gyönyörű híd a Temze felett megy át, és ezt a hídat tartják a legjobban fotózhatónak, és a legszebbnek is a Földön. Ha utazásod London felé irányul, akkor ne felejtsd ki ezt a nevezetességet! Megjegyzés: ez London egyetlen felnyithatós hídja.
3. Stonehenge: megközelítőleg 5000 éve épült, és mint tudjuk nagy misztikum övezi körül, ugyanis máig nem találta ki senki, hogy hogyan épülhetett. Sok elmélet született, hogy minek építhették, van aki órának véli, van aki úgy véli hogy a földönkívüliek építették, de persze semmilyen állításra nincs bizonyíték :)
4. British Múzeum: világszerte ismert múzeum, stílusa neoklasszicizmus. Körülbelül 13 millió tárgyat tartalmaz, ide találhatjuk, meg például Shakespeare eredeti kéziratait! Ha utazásra szánom el magam a jövőben biztos meglátogatom ezt a helyet...
5. Westminster Palota: nem csak Európa, de a világ legnagyobb parlamentjének számít a maga 1200 termével. Néhányan bizonyára tudjátok, hogy eme parlament része a híres Big Ben, a parlament óratornya, melyet a városlátogatások során MUSZÁJ útba ejteni :)

Természetesen még rengeteg nevezetességet nem említettem, például a foci rajongók most biztos hiányolják, a Stamford Bridge, az Anfield Road, vagy a Wembley Stadion említését, melyek a világ leghíresebb focicsapatainak a stadionjai (természetesen nem a legjobbak, de azok közé tartoznak :)).

Kellemes Utazást! :)

Címkék: anglia utazás nevezetesség üdülés városlátogatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletes.blog.hu/api/trackback/id/tr751651748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása